
Kazandibi, süt, şeker, pirinç unu ve nişasta gibi temel malzemelerle yapılan, kıvamlı bir tatlıdır. Tatlı, genellikle ince dilimler halinde servis edilir ve üzerine tarçın veya fıstık serpilebilir. İşte o enfes tatlının tarifi…
Kazandibi tarifi
Kazandibi, hem yumuşak ve sütlü bir dokuya hem de karamelize olmuş çıtır bir alt tabakaya sahip olmasıyla dikkat çeker.
- 7 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı pirinç unu
- Yarım çay bardağı un
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kazandibi yapılışı
Öncelikle tencereyi soğuk sütü, pirinç ununu, unu, nişastayı ve şekeri alıp ters bir çırpıcıyla topak kalmayana kadar çırpın. Daha sonra karışımı ocağa alıp çırparak kaynatın. Kaynadıktan sonra çırpmayı bırakarak birkaç dakika daha kaynamasını sağlayın.
Kazan dibini yapacağınız tepsiye 1-2 kepçe kadar muhallebiden dökün bir yemek kaşığı kadar şekerle karıştırıp ocak üzerinde çevirerek dibini yakın. İyice yanan kısımları kontrol ederek, çevirerek tüm tepsinin yanmasını sağlayın. İlk sıcağa çıkan tepsinin üzerine kalan muhallebinin tamamını ilave edin.
Üzerine streç film çekerek buzdolabında minimum 4 saat dinlendirin. Daha sonra kestiğiniz muhallebi dilimlerini bir spatula yardımıyla yuvarlayarak servis edin.
Afiyet olsun…
Kaynak: Timetürk
Bir yanıt bırakın