İftar menüsü örneği: Dengeli ramazan menüsü | Bugün iftara ne pişirsem?

Büyük bir açlık sonrasında hafif ve dengeli besinler tüketmek isteyenlerin sorusu: Bugün iftara ne pişirsem? İşte sizleri bu soru derdinden kurtaracak damak çatlatan, lezzetli ama bir o kadar da dengeli bir ramazan menüsü örneği…

İftar menüsü örneği

İşte lezzetli ve dengeli bir Ramazan menüsü önerisi

  • Çorba: Mercimek Çorbası (Kıvamlı ve besleyici, iftar için hafif bir başlangıç)
  • Ana Yemek: Hünkâr Beğendi (Tereyağlı patlıcan beğendi üzerinde kuzu eti yahni, doyurucu ve lezzetli)
  • Ara Sıcak: Peynirli Paçanga Böreği (Pastırmalı veya peynirli, çıtır çıtır bir lezzet)
  • Tatlı: Güllaç (Ramazanın vazgeçilmezi, hafif ve sütlü olmasıyla iftar sonrası ideal bir tatlı)
  • Yanına hurma, iftariyelikler ve ev yapımı komposto ile harika bir iftar sofrasına dönüştürebilirsiniz.

Hünkar beğendi malzemeleri

  • 600 gram kuzu but (dilerseniz dana eti kullanabilirsiniz)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet domates veya aynı miktarda domates konservesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber

Beğendi için;

  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 4 adet büyük boy patlıcan
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • Tuz karabiber

Hünkar beğendi tarifi

Öncelikle patlıcanları bıçakla delerek fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın. Daha sonra derin bir kaba alarak üzerine streç film kapatın ve 15 dakika kadar bekletin. Beklemiş olan patlıcanların kabuklarını soyarak dilimleyin.

Bir tavaya sıvı yağı alarak yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine doğranmış kuşbaşı eti ilave edin. Suyunu salan etlerin üzerine domatesleri ve salçayı ilave ederek soteleyin. Harmanlandıktan sonra suyu ve baharatlarında ilave ederek, kapağını kapatıp pişmeye bırakın.

Ayrı bir tavada tereyağını un ile kavurarak kokusunu çıkarın. Onun kokusu çıktıktan sonra üzerine patlıcanları ekleyin ve kavurun. Son olarak sütü Yavaş Yavaş ilave ederek karıştırın, tuz ve karabiberi de ekledikten sonra kaynatın. Kaynayan beğendiğinin üzerine kaşar peynirini ekleyip ocaktan alın.

Beğendiği ılık halde tabağa yayın ve üzerine pişirmiş olduğumuz eti sosuyla birlikte servis edin. Afiyet olsun…

Dilerseniz aşağıdan farklı bir menü tarifine göz atabilirsiniz.

Kaynak: Timetürk

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*