
Trifle, kelime anlamı olarak; önemsememek, oyalanmak ve üşenmek manasına geliyor. Aslında tam da bu tatlıyı anlatıyor. Evde kalan malzemelerle kısa sürede yapacağınız trifle tarifini sizler için derledik.
Kalan keklerle trifle tarifi
Hem kalan kekleri değerlendirmek hem de göz zevkinizi doyurmak için enfes bir tatlı: Trifle tarifi...
Malzemeler
-
2 su bardağı kadar kalan kek parçaları (kakaolu veya sade)
-
1 su bardağı çırpılmış krema (veya kremşanti)
-
1 su bardağı kader labne peyniri (dilerseniz koymayabilirsiniz)
-
2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 su bardağı kadar karışık orman meyvesi çilek frambuaz böğürtlen
Üzeri için;
- Eritilmiş çikolata veya çikolata sosu
- Fındık badem ceviz
Öncelikle kalan kekleri ufalayın veya küp küp doğrayın. Altta oluşturacağınız katman için kupların dibine biraz kek yerleştirin.
Krema karışımı labne, pudra şekeri ve vanilini mikser ile homojen kıvam alana kadar çırpın. Keklerin üzerine özenli bir şekilde kremadan yayın.
Katmanlarını sırasıyla kek, krema ve meyve olacak şekilde yerleştirin. Aynı işlemi iki kez tekrar edin ve üzerine çikolata sosu gezdirin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin ve servis öncesinde fındık veya ceviz serpmeyi ihmal etmeyin.
Kaynak: Timetürk
Bir yanıt bırakın